Regelmatig begint een verkooptraject doordat een concurrent of een andere strategische onderneming u als directeur (eigenaar) van een bedrijf benadert met de vraag of ze uw bedrijf kunnen overnemen. Eerste oriënterende gesprekken kunnen veelbelovend lijken, en voordat u het weet is het verkooptraject ingezet en wordt belangrijke informatie overgedragen.

Als verkoper dient u er rekening mee te houden dat de potentiële koper er wellicht alles aan zal doen om uw onderneming tegen de laagste prijs, beste condities en hoogste garanties te bemachtigen.

In iedere fase van het verkoopproces, van eerste contact, informatie uitwisseling, prijsafspraak, letter of intent, due diligence, tot en met de closing bij de notaris, kunnen door koper argumenten en bevindingen op tafel gelegd worden met het doel een lagere prijs of extra garantie te verkrijgen.

Een goed gerund en voorbereid verkoopproces met de juiste informatie, documenten en volgorde der handelingen is daarom ook één van de belangrijkste succesfactoren voor een succesvolle transactie. U dient zich daarbij tevens af te vragen of een verkoopproces waarbij meerdere partijen voor u worden benaderd niet een hogere prijs en betere condities oplevert en meer waarborgen kan bieden voor de continuïteit van de onderneming en uw werknemers. Daarnaast speelt een onafhankelijke adviseur ook een belangrijke rol wanneer bijvoorbeeld het verkoopproces moeizamer verloopt en emoties een belangrijke rol gaan spelen, of wanneer de samenloop van verkooptraject en uw gewone werkzaamheden een zodanige belasting geven dat u niet meer optimaal kunt functioneren.

Als onafhankelijk en ervaren adviseur, kunnen wij u helpen bij de verkoop van uw onderneming. Wij werken daarbij niet op “no cure no pay” basis. Het is onze overtuiging dat u gebaat bent bij een onafhankelijk advies, of dit nu om de waarde van de onderneming gaat, of om de redelijkheid van een bepaald plan of voorstel.

Graag ontmoeten wij u voor een oriënterend kennismakingsgesprek.