Vacature: consultant corporate finance bij Sman Business Value

Sman Business Value / Vacature: consultant corporate finance bij Sman Business Value

Bedrijfsinformatie
Sman Business Value is een professionele, onafhankelijke dienstverlener. Een al bijna 25 jaar bestaande niche speler, actief op het gebied van ondernemingswaardering, bedrijfsoverdracht en economische schadebepaling. Wij werken voor ondernemers en aandeelhouders. Maar vaak zijn ook de adviseurs van het bedrijfsleven onze opdrachtgevers en verwijzers, zoals advocaten- en accountantskantoren. Daarnaast treden wij op als deskundige voor de rechterlijke macht. Op rechtspraak.nl zijn talrijke gerechtelijke uitspraken te vinden waarvoor ons bureau een bijdrage leverde. Sman Business Value is een van de meest vooraanstaande kantoren op dit vlak.

Ons werkterrein is breed en afwisselend. Zo hebben wij recentelijk een aantal partijen geadviseerd die de Nederlandse Staat gedaagd hebben in de procedure rond de onteigening van SNS Reaal, maakten wij voor de Ondernemingskamer een bindende waardering voor een geschil tussen aandeelhouders over een uitkoopregeling, en adviseerden wij het Russische olieconcern Lukoil bij de overname van een middelgroot familiebedrijf.

Functieomschrijving
Wij bieden hands-on ervaring in de projecten waaraan wij werken: waardebepalingen van ondernemingen, begeleiden van fusies en overnames, en economische schadebepaling. Je zult aan verschillende projecten tegelijk werken, aanvankelijk onder begeleiding van een ervaren partner, en doorgaans in direct contact met directieleden van onze opdrachtgevers. Door de omvang van ons kantoor krijg je te maken met alle aspecten van het vak. De korte lijnen binnen ons bureau maken het mogelijk een goede balans te vinden tussen werk en prive wensen, met ruimte voor persoonlijk initiatief en eigen invulling.

Naar gelang je wat meer ervaring hebt opgedaan en ons bureau beter hebt leren kennen, zul je ondersteund worden in het ontwikkelen en uitbouwen van een eigen professioneel netwerk.

Wij zullen in overleg zorgen voor een intensief en breed pakket aan cursussen en training, waaronder ‘business valuation’ gerelateerd postacademisch onderwijs.

Wij zijn gevestigd in een representatief pand op Amsterdam-IJburg, met uitzicht over het water, op korte afstand van de ring, en goed bereikbaar middels OV.

Functie-eisen
Wij zoeken een analytisch en communicatief sterke adviseur, met aantoonbare interesse in en kennis van bedrijfswaardering en financiële analyses en een flexibele instelling. Je mag recent zijn afgestudeerd, of reeds enkele jaren ervaring hebben.

Uiteraard moet je goed kunnen rekenen. Maar voor veel van onze opdrachten is ook juridisch en bedrijfskundig inzicht van belang.

We verwachten een relevante masteropleiding in ‘finance’, econometrie of bedrijfseconomie. Goede cijfers voor wiskunde en andere analytische vakken achten we van belang. Wij ‘produceren’ naast berekeningen ook rapporten. Daarom dienen niet enkel je cijfermatige maar ook je redactionele vaardigheden bovengemiddeld te zijn.

Naast Nederlands is een goede beheersing van het Engels een voorwaarde.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een competitief arbeidsvoorwaardenpakket.

Nadere informatie
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Arjen Sparrius, via sparrius@sman.nl of telefonisch 020-3338630. Indien je interesse hebt voor deze functie, ontvangen we graag je motivatiebrief met CV en cijferlijsten.