mr.drs. T.P. (Tjebbe) de Jong

Sman

Tjebbe de Jong

Partner

Tjebbe de Jong, adviseert bij waardebepaling en schadeberekening als adviseur, partijdeskundige, onafhankelijk gerechtelijk deskundige of arbiter bij geschillen en rechtszaken. Hij is in 2021 toegetreden als partner bij Sman Business Value. Tjebbe heeft uitgebreide ervaring als adviseur en financieel deskundige voor ondernemingen, aandeelhouders, advocaten, gerechtelijke instanties, toezichthouders en (semi)overheidsinstellingen. Hij is sinds 2007 ingeschreven als gerechtelijk deskundige bij het Landelijk Register Gerechtelijk Deskundigen.

Zijn werkzaamheden hebben veelal betrekking op de Nederlandse markt en jurisdictie. Hij heeft in de loop van zijn carrière vele honderden waarderingen, schadeberekeningen en adviesopdrachten uitgevoerd voor zowel internationale ondernemingen als voor grotere en middelgrote Nederlandse bedrijven, in een breed scala van sectoren zoals Alstom, Habitat, Job4Us, NS en de Uithof.

Tjebbe heeft diepgaande kennis op het gebied van waardebepaling, berekening van vermogensschade, herstructurering en commerciële geschillen. Voorafgaand aan Sman Business Value is hij werkzaam geweest in de Nederlandse valuation en dispute praktijk van de internationale consultantsorganisatie Alvarez & Marsal en in de corporate finance praktijken van Rabobank International en Deloitte.

Tjebbe heeft zowel rechten (Universiteit Leiden) als bedrijfskunde (Erasmus Universiteit) gestudeerd. Verder heeft hij postacademische opleidingen gevolgd op het gebied van waardebepaling (Business Valuation, Rotterdam School of Management) en schadevaststelling (Onderneming en aansprakelijkheid, Grotius Academie).

Hij is programmadirecteur bij de specialisatie opleiding voor Gerechtelijk Deskundigen ‘Kopopleiding: de economisch deskundige in civiele schadezaken’ bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden. Ook is hij docent bij de specialisatie opleiding ‘WHOA-Herstructureringsdeskundige’ voor het onderdeel waardebepaling bij het Juridisch PAO Leiden. Hij heeft artikelen geschreven over ‘Waarderen met de WHOA’ (FIP) en als mede auteur over ‘De waardering van wanbeleid’ (TOP). Hij geeft regelmatig workshops over waardebepaling en schadeberekening bij advocatenkantoren.

E: tjebbe.de.jong@sman.nl
T: 06 – 31 67 05 06